2024. április 29. - Péter

Elkerülhetetlen lesz a BKV-sztrájk?

Több, mint húszezer támogató aláírást gyűjtöttek össze a BKV sztrájkot jelentő szakszervezetei egy hét alatt Budapesten - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője szerdán az MTI-vel.
2008. november 26. szerda 13:37 - Hírextra
A szóvivő elmondta, hogy az aláírásgyűjtést múlt hétfőn kezdték a főváros öt pontján. Az akció célja az volt, hogy megismertessék az utazóközönséggel az érdekképviseletek álláspontját és követeléseiket, valamint, hogy tájékoztassák az embereket a lehetséges december 18-i sztrájk okairól.

Nemes Gábor úgy tájékoztatott, hogy az aláírások összegzése már folyik és estig is eltarthat, de az előzetes felmérés szerint több mint húszezer gyűlt össze.A BKV sztrájkot jelentő szakszervezetei, amelyek összességében a munkavállalók felét képviselik csütörtökön demonstrációt tartanak. A tüntetésen megpróbálják petíciójukat és az összegyűlt aláírásokat átadni Demszky Gábor főpolgármesternek.

A BKV - zömében buszos - szakszervezetei azt ígérték, hogy december 18-án félnapos sztrájkot tartanak, ha nem teljesülnek követeléseik. Többek között azt kérik, hogy az állam növelje a normatív támogatást, és a finanszírozás átalakításával teremtse meg a cég stabil működését, a főváros pedig vállalja át a közlekedési vállalat 80 milliárd forintos tartozásából keletkezett kamatterheket, vagy ennek megfelelő támogatással segítse a cég működését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását