2024. május 2. - Zsigmond

Ausztrália beengedi a Down-kóros gyermek családját

Megadta a letelepedési engedélyt szerdán az ausztrál bevándorlási miniszter annak a német családnak, amelynek korábban kétszer is azért utasították el a kérelmét, mert gyermekük Down-kórban szenved.
2008. november 26. szerda 11:25 - Hírextra
Bernhard Möller több mint két éve érkezett családostul Ausztráliába. A német orvos egy vidéki kórház állásajánlatát fogadta el, ahova a helyi szakemberhiány miatt kerestek külföldi jelentkezőket. Möller jelenleg az egyetlen szakorvos az 54 ezer lakosú térségben.

"További ausztráliai tartózkodása hasznára lesz társadalmunknak. Örülök, hogy Ausztráliát választották otthonuknak" - jelentette ki Chris Evans bevándorlásügyi miniszter szerdai szenátusi beszédében.

A család tartózkodási engedélye 2010 márciusában járt volna le. A sajtó és a közvélemény azonnal az orvos mögé állt, amint kiderült, hogy a família letelepedési folyamodványát 13 éves Down-kóros fiuk, Lukas várható kezelési költségei miatt utasította el a bevándorlási hivatal.

Möller számtalanszor leszögezte, hogy a gyermek nem szorul semmiféle különleges orvosi ellátásra, állami iskolába jár és egy magántanár segít neki."Annyira meg voltam hatva, hogy azt sem tudtam, mit mondjak" - mondta a doktor egy telefoninterjúban arról, hogy mit érzett, mikor felhívták az örömhírrel. Elárulta, hogy ugráltak az örömtől, és Lukas nevetett.

Möllernek és feleségének, Isabellának Lukason kívül még két gyermekük van: Sarah 21 éves, Felix pedig 17. A család Victoria állam délkeleti részén, Horsham városában él. "Tökéletesen boldogok vagyunk itt. Ez minden, amit akartunk" - jelentette ki az orvos, aki a második elutasítás kézhezvétele után, kedden egyenesen a miniszterhez fordult kérésével.

Evans már szerdán délben nyilvánosságra hozta döntését. "Miniszterként minden körülményt figyelembe tudok venni és egyértelmű volt, hogy Möller doktor és családja nagyon értékes tagjai helyi közösségüknek" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását