2024. május 25. - Orbán

Sertésinfluenza: Fokozott készültség a németeknél is

Továbbra is három, a sertésinfluenzában immár bizonyítottan megbetegedett személyt kezelnek Németországban, a gyanús esetek száma pedig nyolc.
2009. április 30. csütörtök 13:08 - HírExtra
Ez - mint utalt rá - azt jelenti, hogy az érintettek vagy mexikói utazáson vettek rész, vagy az ott megfertőződött személyekkel kerültek kapcsolatba.

Az intézet vezetője hangsúlyozta, hogy az országos, valamint a tartományi egészségügyi hatóságokkal együttműködve járványellenes tervet dolgoztak ki, ezzel kapcsolatban részleteket azonban nem közölt. Utalt arra, hogy a rendelkezésre álló, influenza elleni gyógyszerek egyelőre elegendőnek bizonyulnak.

Jörg Hacker úgy vélte: a szakértők számára némi ellentmondást jelent az a tény, hogy az influenza Mexikóban súlyosnak, külföldön azonban könnyebb lefolyásúnak tűnik. Ebből fakadóan egyelőre még nem tudják ténylegesen értékelni a vírus veszélyességét.

Hacker szerint nem egyértelmű a vírus eredete sem. Az igazgató ezzel összefüggésben a sertésinfluenza elnevezést "szerencsétlennek" nevezte, utalva arra, hogy a "forrást" egyelőre nem tisztázták. Úgy vélekedett, hogy egyfajta mozaikvírusról van szó, amely az emberi, a madár- és a sertésinfluenza vírushordozóit egyaránt magában foglalja.

A Robert Koch Intézet vezetője egyetértett a berlini külügyminisztériummal abban, hogy a jelenlegi helyzetben semmiképp nem ajánlatos Mexikóba utazni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását