2024. április 27. - Zita

YouTube-díjat kapott a királyné

YouTube-díjas lett Rania jordániai királyné, aki az új média erejével élve több hónapos videoklip-sorozattal és blogjával mért csapást az arab és muzulmán világgal kapcsolatos közhelyekre.
2008. november 25. kedd 18:22 - Hírextra
A népszerű videomegosztó portál Visionary Award elnevezésű díját a királyné stílszerűen egy újabb klippel köszönte meg, amelyet a YouTube hétvégi ünnepélyes díjátadó gáláján is levetítettek. A David Letterman-paródiaként megszerkesztett üzenetben Rania királyné tíz pontban foglalta össze, hogy miért készítette az öthónapos YouTube-szériát.

Az indokok között szerepelt, hogy "amit Erzsébet királynő tud csinálni, azt én még jobban tudom", illetve "elegem lett belőle, hogy az emberek azt hiszik, Jordan (Jordánia) csak egy kosaras". A komolyabb érvek szerint viszont azt akarta, hogy az emberek "megismerjék a valódi arab világot...vágatlanul, forgatókönyv- és szűrőmentesen".

II. Abdalláh jordániai király felesége a kultúrák közötti párbeszédre szólított fel, és nem túlbecsülve az internet súlyát úgy értékelte, hatása alkalmas arra, hogy megváltoztassa a korábban közhelyekben gondolkodók véleményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását