2024. április 19. - Emma

Nagyon fontos lépés a haláladó eltörlése

Az MDF szerint kiemelkedően fontos lépés a középosztály megerősítése felé vezető úton, hogy az Országgyűlés kedden szinte egyhangú döntéssel 20 millió forintos értékhatárig eltörölte a "haláladót" - írta Herényi Károly, a párt frakcióvezetője MTI-hez elju
2008. november 25. kedd 14:42 - Hírextra
Mint írta, az MDF "a középosztály nevében köszönetet mond" a 365 képviselőnek, aki szavazatával hozzájárult "a legerkölcstelenebb adónem részbeni megszüntetéséhez", így ezután a háztartásoknak nem kell újabb terheket vállalniuk pusztán azért, hogy családon belül maradhasson a korábbi generációk kemény munkájával megszerzett vagyona.

"November 25. fordulópont a méltányos közteherviselés megteremtéséért folytatott küzdelemben, melyet jelez, hogy az Országgyűlés szinte egyhangú támogatással törölte el 20 millió forintos értékhatárig a haláladót" - fogalmazott a képviselő.

"A haláladó eltörléséért folytatott fél évtizedes harcunkat követően a parlamenti pártok végre belátták: több mint erkölcstelen, hogy egy család sok munkával megszerzett, egyszer már adózott javait az állam 7-8 milliárdos, minimális bevételért még egyszer megsarcolja" - tette hozzá.

Herényi Károly tájékoztatása szerint az Országgyűlés döntés értelmében januártól a 20 millió forintos értékhatárt meg nem haladó örökség illetékmentes lesz az első fokú, azaz a közeli hozzátartozó örökösök részére. "Ez komoly terhet vesz le azon családok válláról, akik éppen elhunyt szeretteiket gyászolják" - írta.

A politikus szerint "nem volt hiábavaló a konzervatív párt ötéves küzdelme, hiszen a mai napon bebizonyosodott, hogy kitartó munkával és megalapozott javaslatokkal ellenzékből is komoly eredményeket lehet elérni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását