2024. május 14. - Bonifác

Három év lehallgatásért

Három évi börtönre és jelentős pénzbüntetésre ítélte hétfőn egy Los Angeles-i bíróság Terry Christensen hollywoodi sztárügyvédet, aki illegálisan lehallgattatta Kirk Kerkoriannak, a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió főnökének volt feleségét.
2008. november 25. kedd 17:16 - Hírextra
Christensent a lebukott hollywoodi megoldóember, Anthony Pellicano magánnyomozó rántotta magával. Pellicanót, aki korábban olyan sztárok ügyeiben járt el, mint Sylvester Stallone, törvénytelen lehallgatások és különböző adatbázisokhoz hozzáférő rendőrök lefizetése miatt vonták felelősségre, az ellene folyó bírósági eljárás ítélethirdetése decemberben várható.

A 64 esztendős ügyvéd azzal bízta meg Pellicanót, hogy hallgassa le Lisa Bonder Kerkorian telefonbeszélgetéseit, és derítse ki, ki az apja az asszony gyermekének. A fiatal teniszező 1999-ben ment hozzá a nyolcvan fölötti filmmogulhoz, de a házasság mindössze 28 napig tartott. (A DNS-teszt később kimutatta, hogy a vér szerinti apa Steve Bing filmproducer.)

Pellicanót akkor már nyomozók figyelték, és rögzítették azt a telefonját is, amelynek során Christensennel tárgyalta meg Kerkorian nejének telefonos magánbeszélgetéseit. Erre építette az ügyvéd elleni vádat az ügyészség.

Dale S. Fischer, az ítéletet meghozó bíró három évet szabott ki Christensenre, 30 napon belül 250 ezer dollár (50 millió forint) megfizetésére kötelezte, és a büntetése letöltése után további három évi próbaidőt rendelt el - az egykor menő ügyvéd ezzel keresztet vethet további karrierjére. A fellebbezés idejére azonban százezer dolláros (20 millió forint) óvadék fejében szabadlábon maradhat.

Fischer nevetségesnek nevezte a védelem kérését, hogy Christensen házi őrizetben raboskodhasson, mint mondta: "a házi őrizet egy 740 négyzetméteres házban nem büntetés".

Az elítélt nem óhajtott felszólalni a bíróság előtt, mint mondta a testülethez intézett levelében már kifejtette az ügy miatt érzett lelkifurdalását. A bíró azonban kételkedett őszinte bűnbánatában, és inkább úgy értékelte viselkedését, hogy Christensen észjárása szerint "mindenkinek követnie kell a törvényeket, kivéve őt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását