2021. október 24. - Salamon

Három a havas igazság – videóval

Teljesen el vagyunk havazva, és ezt kivételesen kizárólag a szó szoros értelmében kell venni. A tegnapi éjszakába nyúló havazásnak köszönhetően itt minden fehér, ez alól az úttest képez kivételt. Ott már a gyanús színű szürkés-barnás latyak a domináns.
2008. november 25. kedd 14:35 - paulson
Sokak szerint a tél egyetlen hasznos momentuma, hogy némi havazással is jár jó esetben (persze helyszíne is válogatja, Kubában például egészen ritkán szokott). Tegnap sikeresen, és különösebb esés nélkül hazatértünk a nagy hózásban. Ma reggel is vettük a természet állította akadályokat: úgy ahogy átevickéltünk a latyakon, majd a buckákon is. Így nem maradt más hátra, mint a képzeletbeli „Hóisten” oltárán áldozni pár dallal.

Ennek fényében elsőként a Snow Patrol nevű csapatot üdvözölhetjük „köreinkben”. Ők eredetileg a Polar Bear (azaz Jegesmedve) nevet választották magunknak, azonban már létezett ilyen formáció, így lettek inkább „Hójárőrök”. A világszerte nagy sikert arató „Chasing Cars” című számot választottuk a skót zenekarról.
Mielőtt még melankolikusan beleszédülnénk a hóba, vagy legalábbis ami maradt belőle, egy kicsit lendületesebben folytatnánk, a Red Hot Chili Peppers jóvoltából. Bár be kell vallanunk, ez sem az az ugrálós dal, amire igazi hógolyócsatákat lehetne vívni.

Tulajdonképpen a gitárriff viszi el a nótát, de az utcai havas küzdelem utáni lélekmelegítéshez kiegészítőként kiváló.

A harmadik számot kifejezetten az útra kelés pillanatától ajánljuk. Abban is szinte biztosak vagyunk, hogy a dalszöveget kevés olvasónknak kell most elsajátítatnia. Már évek óta kívülről tudja a többség, még ha egyesek ezt szívesen tartják titokban. A szövegért és a dal főszereplőjéért Milnének és Karinthy Frigyesnek mondhatunk köszönetet, a zenéért a dicséret Bródy Jánost illeti. Talán már meg sem kell mondanunk, hogy a Micimackóra gondoltunk.

Ezzel is zárnánk a havas összeállítást, és azzal a bölcs megállapítással, hogy minél inkább havazik, annál inkább hull a hó.


Zik-zik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását