2024. április 29. - Péter

Szabadul a RAF volt elnöke

Több állásajánlat közül válogathat Christian Klar, az egykori hírhedt németországi Vörös Hadsereg Frakció (RAF) volt terroristája, aki a stuttgarti tartományi bíróság hétfői döntése alapján 26 "keserű esztendő" után 2009 januárjában szabadulhat a börtönb
2008. november 24. hétfő 15:25 - Hírextra
Christian Klar a RAF úgynevezett második generációjához tartozott, s 1983 januárja óta volt börtönben. Egyebek közt azzal vádolták, hogy a hetvenes évek második felében több társával együtt részt vett az akkori szövetségi főügyész, Siegfied Buback, továbbá a Munkaadók Szövetségének elnöke, Hanns Martin Schleyer és Jürgen Ponto bankár meggyilkolásában. Klart több rendbeli gyilkosság vádjával hatszoros életfogytiglani börtönbüntetése - plusz 15 évre - ítélték. A német jog rendelkezései alapján azonban 26 év után a "legdurvább bűnöző" is szabadulhat, azaz számára is meg kell adni az esélyt az újrakezdésre.

Az 56 éves Klar bizakodhat, ugyanis a többi között a híres Berliner Ensemble színház igazgatója is megerősítette, hogy tárt karokkal várja a volt terroristát. Claus Peymann - a stuttgarti bírósági ítéletéhez időzített - nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy színháza állást ajánl a volt terroristának. Peymann hangoztatta, hogy színpadtechnikusi gyakorlatot kínál az egykori bűnözőnek. A gyakorlat három-hat hónapig tart, s utána a sikeres elhelyezkedés következhet. Peymann ugyanakkor arra is utalt, hogy Klar esetében a gyakorlat időtartamát még meg is hosszabbíthatják.

Peymann ismét hangsúlyozta, hogy az ajánlatot jól megfontolták, s azzal egyetért az üzemi tanács. A többi szavai szerint a volt terrorista Klaron múlik, aki értesülések szerint több más állásajánlattal is rendelkezik. Egyben nem titkolta, hogy Klar - és a RAF - korábbi nézeteinek többségével annak idején maga is egyetértett.

Christian Klar egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy él-e a felkínált álláslehetőséggel. Értesülések szerint azonban több csábító ajánlat közül válogathat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását