2024. május 18. - Erik, Alexandra

A kormány a titkos adatbázisban kutakodik

Terjed a felháborodás a szlovén ellenzék körében, miután ismertté vált, hogy a kormány egy bizalmas rendelettel hozzáférést biztosított magának a szlovén hírszerzés és titkosszolgálat (Sova) szigorúan titkos adatbázisához.
2007. március 22. csütörtök 19:02 - Hírextra
A kormány rendeletével létrehozott egy munkacsoportot a hírszerzés korábbi tevékenységének felülvizsgálatára, de a munkacsoport létezését csak azután ismerte el, hogy a sajtó arról beszámolt. A csoportnak négy miniszter is tagja. Az ügyet feltáró Dnevnik napilap a titkosszolgálat működésébe való eddigi "legdurvább politikai beavatkozásnak" nevezte a kormány eljárását.

A lap szerint a kormány olyan érzékeny adatokba nyert betekintést, amelyekhez még a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottságnak, illetve a számvevőszéknek sincs joga hozzáférni. A baloldali ellenzék szerint a kormány olyan információkhoz férhetett hozzá, amelyeket nincs joga megismerni, és kérdőre akarja vonni a kormányt a parlamentben a munkacsoport eddig működésével kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását