2024. május 9. - Gergely

Nem módosítják az állami vagyonról szóló törvényt?

Az MSZP képviselőcsoportja nem támogatta a házszabálytól eltérést a Fidesz által kezdeményezett, az állami vagyonról szóló törvényt módosításánál. Így a javaslat napirendre vételéről nem is szavaz a Ház - derült ki a házbizottság hétfői rendkívüli ülése u
2008. november 24. hétfő 17:07 - Hírextra
Mandur László, az Országgyűlés alelnöke elmondta: ezen kívül a Fidesz szintén házszabálytól eltérést kért egy másik törvénymódosításhoz, amely a 2002-es szintre állítaná vissza a szakállamtitkárok, államtitkárok, miniszterek és a miniszterelnök fizetését.

Ennek napirendre vételéről szavaz ugyan az Országgyűlés, de - mint Répássy Róbert (Fidesz) frakcióigazgató emlékeztetett -, ez 2006 óta már több tucatnyi alkalommal megtörtént, és mindig leszavazták az indítványt.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: véleményük szerint az állami vagyonról szóló törvény módosításáról szóló javaslatukról - amely az állami tulajdonú cégek igazgatótanácsi és felügyelőbizottsági létszámának és tiszteletdíjának csökkentését javasolja - előbb kellett volna szavaznia az Országgyűlésnek, mint a 13. havi nyugdíj részbeni elvételéről. Utóbbiról név szerinti szavazást kérnek.

Mandur László bejelentette: szintén név szerinti szavazás lesz a képviselői költségtérítés megadóztatásáról, amit az MSZP és a Fidesz is kezdeményezett.

Répássy Róbert sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány nem hajlandó saját magán takarékoskodni és létkérdés számukra, hogy a saját klientúrájukat se érje anyagi kár.

Ne a nyugdíjasokon és a pedagógusokon kezdje a kormány a takarékoskodást! - hangoztatta az ellenzéki képviselő.

Kérdésre válaszolva felidézte: a képviselők fizetésének csökkentését is kezdeményeznék, ha lenne rá fogadókészség. Nincs ellenünkre, sőt támogatnánk - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását