2024. május 5. - Györgyi

Nem okozott jelentős problémákat a hó

Nem okozott jelentősebb problémát a havazás Magyarországon - mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap kora reggel az MTI-nek.
2008. november 23. vasárnap 07:29 - Hírextra
Súlyos személyi sérüléssel járó balesetről nem tudnak, szombaton sem halálos baleset, sem halálos tűzeset nem történt. A műszaki balesetben sérült személyek száma összesen 16 volt.

Az utóbbi mintegy 24 órában a tűzoltókat közel 150-szer riasztották. Az eseményekből nagyjából száz volt olyan, amely a műszaki mentés kategóriába tartozott. Ezeknek is körülbelül fele következett be kimondottan a havas, jeges utak miatt. Jellemzően az ország középső részén, főleg Pest megyében és környékén, Fejér, Komárom-Esztergom, illetve Nógrád, ezenkívül pedig Győr-Moson-Sopron megyében történtek megcsúszás miatt balesetek. A többi megyében csak szórványosan fordult elő ilyesmi.

Dobson Tibor közlése szerint jellemzően az történt, hogy árokba csúsztak, keresztbefordultak járművek, és emiatt kellett a tűzoltóknak kivonulniuk. Ilyen mentési munkák voltak például a 10-es úton, Pilisvörösvár környékén, Győr Moson-Sopron megyében a 83-as úton, Pápa térségében, valamint a 30-as főúton, Mogyoród és Fót térségében. Autóbusz csúszott keresztbe, illetve árokba Pilisszentlászló előtt és Diósjenőnél.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy azok, aki vasárnap reggel indulnak útnak, arra számíthatnak, hogy ismét lefagyhatnak az utak, csúszós szakaszok lehetnek főleg a hegyi utakon a Pilisben, Pest megyében és máshol is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását