2024. április 20. - Tivadar

Elvarázsolnak minket a delfinek

Az intelligens kis uszonyosok segítenek a mentálisan és fizikálisan sérült embereken. Van valami ezekben a kis uszonyosokban, ami elvarázsol minket, embereket. Közismert tény, hogy ezek az állatok nagyon intelligensek, az viszont kevésbé, hogy a delfinek
2008. november 23. vasárnap 17:40 - Hírextra
A delfinekkel történő terápiáknál érdemes figyelembe vennünk, hogy milyen közegben történik a kezelés. A víz, hasonló közeg ahhoz, amilyenben minden születendő gyermek lubickol az anyaméhben, ezért nagy biztonságérzetet ad. Természetes vidámságukkal és pajkosságukkal a delfinek erőteljes szeretetvágyat és természethez való kötődést ébresztenek bennünk.

Fontos megjegyezni, hogy a delfinek mind érzelmileg, mind értelmileg fejlesztik a terápián résztvevőket. A gyerekek gondolkodási szintje egyre fejlettebbé válik a terápia során, de növekszik önbizalmuk, önértékelésük is, valamint az általános kommunikáció szintje, illetve azon képesség, hogy kifejezzék érzelmeiket, mint például. a szeretetet és a boldogságot. A mólón való tevékenység, mely önmagában is kihívást jelent, nagy megelégedettséggel jár együtt, kombinálva a spontán aktivitással. Mindezek együttvéve hozzájárulnak ahhoz, hogy fejlődjön a gondolkodási képesség, a bizalom, az önbecsülés, a kommunikációs készség és az a képesség, hogy ki tudjanak fejezni olyan érzelmeket, mint a szeretet és az öröm érzése.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását