2024. május 7. - Gizella

12 állomásos Golden League

Elképzelhető, hogy 2010-től az eddigi hat helyett tizenkét állomásból áll majd az atléták pénzdíjas versenysorozata, a Golden League.
2008. november 23. vasárnap 22:29 - Hírextra
"A gazdasági válság ellenére három új szponzor is érdeklődik a Golden League iránt" - mondta Helmut Digel, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsának tagja.

Az eddigi helyszínek - Berlin, Brüsszel, Oslo, Párizs, Róma és Zürich - mellett Digel szerint további három európai város, várhatóan London, Lausanne és Stockholm kapcsolódna be a sorozatba, ezenkívül Európán kívüli helyszíneket is be szeretnének vonni a rendezésbe.

"Sanghaj és egy katari helyszín jöhet szóba, az Egyesült Államokból pedig Eugene. A lehetséges módosításról a tanács következő ülésén, márciusban Berlinben születhet döntés."

A GL-versenyek jelenlegi házigazdáit december 10-én tájékoztatja az IAAF hivatalosan a reformtervekről.

Gerhard Janetzky, a berlini verseny igazgatója támogatja a bővítési törekvéseket.

"Olyan országokat kell bevonni, ahol nagy a piac és ahonnan tőkeerős támogatók érkezhetnek. Kína és Oroszország beszállása biztosan jót tenne a sorozatnak."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását