2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Négy patakkal bővült a horgászvizek hálózata

A Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésébe került Zala megyében négy folyóvíz, a Kerka, a Cserta,a Lendva és a Kebele patakok halászati-horgászati joga a következő 15 évre. A patakok területe összesen 191,5 hektár, ez pedig jelentősen bővíti a vasi horgász
2008. október 2. csütörtök 10:15 - Hírextra
A következő 15 évre a vasi területi horgászjegy része lesz a 36 hektáros gersekaráti Sárvíz-tó is, a gersekaráti önkormányzat és a vasi horgászszövetség között létrejött szerződés értelmében a két előtározón azonban nem lehet majd horgászni. A gersekaráti Sárvíz-tavon a megállapodás értelmében tilos lesz a pergetés, a léki horgászat, a csalihalfogó háló használata.

Puskás Norbert, a horgászszövetség információs felelőse elmondta az MTI-nek: örömhír horgászoknak, hogy szövetségük kérelme alapján az FVM Vas megyei halászati szakbizottsága 3 millió 850 ezer forint értékben 82 mázsa keszeget fog telepíttetni a Rába-folyóba még az ősz folyamán 100 százalékos állami támogatással.

A szövetség további támogatási igényt nyújtott be a Veszprém és a Zala megye halászati hatósághoz. A kérelmek elbírálása még tart, siker esetén a Marcal-folyót és a négy új zalai patakot is halasítják állami támogatással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását