2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb kártérítéseket fizet a rendőrség

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen egymillió forintos kártérítés fizetésére kötelezte a rendőrséget, mert 2006. október 23-án indokolatlanul bilincselték meg, állították elő, majd tartották fogva több mint két napig Kollár Tibort - írja a Magyar Nemzet.
2008. november 21. péntek 06:46 - Hírextra
A lap pénteki számában a döntést ismertetve azt írja, hogy az egymillió forintos nem vagyoni kártérítés és kamatai mellett a rendőrségnek a 360 ezer forintos perköltséget is állnia kell.

A bíróság elrendelte, hogy a két alperes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség "magánlevélben fejezze ki sajnálkozását a történtek miatt", amit a felperes nyilvánosságra is hozhat.
Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Iroda szakértője a lapnak elmondta, hogy ez a harmadik jogerős ítélet, amely kártérítést adott 2006. őszi áldozatoknak.

Az iroda további 20 károsult ügyében peren kívüli egyeztetést tart december elején a rendőrséggel, amely a szakértő szavai szerint az utolsó lesz. Reményei szerint az eddigi ítéletek hatására a hatóság méltányos ajánlatot tesz majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását