2024. május 16. - Mózes, Botond

Tiltakozás por és zaj miatt

Tiltakoznak a mezőcsátiak a nagy zaj és por miatt, és a nemesvakolatot gyártó üzem bezárását követelik - írta pénteki számában az Észak-Magyarország.
2008. november 21. péntek 09:02 - Hírextra
A helyiek egy csoportja szerint a családi házas övezetbe telepített gyár már a próbaüzem alatt is megkeserítette a környékbeliek életét. A cég tulajdonosa úgy látja, orvosolták a problémákat azzal, hogy újabb szűrőberendezéseket szereltek fel és csaknem egymillió forintot költöttek a zajosabb gépek hangszigetelésére.

A lakók közmeghallgatáson panasszal éltek, ezt bejárás követte. A tiltakozók egyike elmondta, hogy a gyártás során keletkező por tönkretette a terményeket, és bár a redőnyöket már nappal sem húzzák fel, a por így is beszivárog a lakásba.

Hajlik Tünde, a bejárás vezetője, aljegyző közölte: a mérések szerint most már sem a kibocsátott zaj, sem a por nem haladja meg a megengedett határértéket. Ennek ellenére a környékbeliek továbbra is követelik az üzem bezárását. A telephely-engedélyezési eljárás folyamatban van - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását