2023. november 28. - Stefánia

Önkormányzati pénzből újítják a nemzetiségi iskolát

Az önkormányzat által elkülönített keretből látnak hozzá Pilisszentkereszten a Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola beázott tetőszerkezetének javításához, a munkálatok elvégzéséhez hárommillió forintot szavazott meg a testület - közölte a Pest megyei falu
2008. november 21. péntek 10:39 - Hírextra
Lendvai József elmondta, hogy a többségében szlovákok lakta, 2.300-as lélekszámú településen működő nyolcosztályos szlovák nemzetiségi iskolában 133 gyerek tanul, és szlovák nyelv- és irodalmi oktatásban is részesül. Az intézmény fenntartása évi 62 millió forintjába kerül az önkormányzatnak, ehhez járul hozzá további 60 millió forint állami normatív támogatás.

A 60-as években épült iskola azonban mára megérett a felújításra. A több száz millió forintot igénylő beruházásra azonban a szűkös keretekkel gazdálkodó önkormányzatnak nincs pénze, ezért apránként a legszükségesebb munkálatokat finanszírozza. Így fokozatosan kicserélik például az ablakokat és más nyílászárókat. Most a beázott tetőszerkezet javítása ad munkát, ennek során a palatetőt felújítják, az átázott falakat rendbe hozzák - tette hozzá Lendvai József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását