2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Felsőoktatási ponthatárok

Jövő kedden állapítják meg és hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések ponthatárait - közölte az Országos Felsőoktatási és Információs Központ pénteken az MTI-vel.
2008. január 11. péntek 16:10 - Hírextra
A ponthatárok még aznap este kikerülnek a www.felvi.hu honlapra, s a ponthatárok listáját a közzététel utáni napokban közlik országos napilapok is. A felvi.hu-n regisztráció után érhető el "Az én felvim" szolgáltatás, amellyel a jelentkezők azt is megtekinthetik, mely jelentkezési helyen kezdhetik meg tanulmányaikat - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az őszi felvételi eljárás során 2.073-an jelentkeztek a 28 intézmény által meghirdetett, 64 különböző februárban induló képzésre. Ebből 1.178-an jelöltek meg alapképzést, 401-en mesterképzést, 563-an pedig felsőfokú szakképzést.

A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a pályázó, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimumpontszámot (alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva - 160 pontot, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pontot).

A felvételi döntésről hivatalosan a felsőoktatási intézmények írásban értesítik a jelentkezőket a kihirdetés után. A felsőoktatási intézmény, ahová a jelentkező felvételt nyert, értesíti az érintettet a további teendőiről, informálja lehetőségeiről, és tájékoztatja a beiratkozás helyéről és időpontjáról.
Azok, akik jelentkeztek, de nem nyertek felvételt februárban induló képzésre, újra próbálkozhatnak a tavaszi eljárásban: a 2008 szeptemberben induló képzésekre ugyanis február 15-ig lehet jelentkezni, azonban azok, akik kizárólag mesterképzésre jelentkeznek, március 15-ig is benyújthatják jelentkezésüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását