2024. április 20. - Tivadar

Milliomos lehet a nyomravezető

Bencze József országos rendőrfőkapitány csütörtökön meghatározta, hogy a nagycsécsi és pécsi támadásokon kívül - ahol 10-10 millió forintos díjat tűztek ki a nyomravezetőnek - abban a tizennégy, romák elleni támadás esetében is 1-1 millió forintot ajánljo
2008. november 21. péntek 06:10 - Hírextra
A rendőrfőkapitány erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt, csütörtök este.
Közölte, azokban az ügyekben, ahol romák sérelmére követtek el támadást, nem lehetett, és nem lehet kizárni - míg be nem bizonyosodik az ellenkezője -, hogy van esetleg etnikai indíttatás. Szerinte a rendőrség számos motívumot vesz ilyenkor számba, amelyeket végig kell ellenőrizni.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy a rendőrség korábban kizárta a pécsi támadással kapcsolatban annak etnikai indíttatását, elmondta: "sajnálatos módon a pécsi eset kapcsán a kollégák (...) akkor helyszíni tapasztalatok alapján kijelentették, de ez természetesen egy sajtószóvivő kijelentése volt. Ez nem a rendőrség véleménye, (...), hanem egy elhamarkodott kijelentés".
A nyomozással kapcsolatban elmondta: "több esetben nagyon bíztató jel van, a legfrissebb esetekben is van előrehaladás".

A rendőrségi honlapon közzétették, hogy az ingyenesen hívható 06-80/201-303 zöldszámon várják azok jelentkezését, akik a bűncselekmények elkövetőinek elfogásához konkrét információt szolgáltatnak.

Garamvölgyi László, Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója csütörtök este az MTI-nek elmondta: eddig egyetlen bejelentés sem érkezett a telefonszámra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását