2024. május 4. - Mónika, Flórián

El kell fogadni az alelnöki jelölést

Somogyért Egyesület nem fogadja el Gelencsér Attila (Fidesz) közgyűlési elnök válaszát, amellyel elutasította a frakció alelnöki posztra történt jelölési szándékára adott válaszát.
2008. november 21. péntek 06:17 - Hírextra
A civil szervezet erről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t.Mint azt az elnökség nevében Stikel János, az egyesület titkára írta: a Somogyért Egyesület a második legnagyobb támogatással rendelkező jelölőszervezet a megyében, "a választópolgárok akaratának ilyenformában történő semmibevétele elfogadhatatlan". A közlemény kiadója emlékeztetett rá, hogy az alakuló közgyűlésen elfogadott megállapodás, az SZMSZ és az adott szó is kötelezi Gelencsér Attilát.Mivel az alelnökjelölést elutasító közgyűlési elnök szerint túl sokba kerül egy főállású alelnök

foglalkoztatása, ezért a Somogyért Egyesület cserét javasol: a következő két évben adhassák ők az alelnököt, 30 százalékkal kisebb költséggel.

Számukra az is elfogadható - írták, ha a főállású Fideszes alelnök ettől fogva társadalmi megbízatásban látná el feladatát és a somogyértes új alelnök is ezzel a státusszal bírna. Ezzel a két alelnök együttes költsége kevesebb lenne, mint a mostani Fideszes alelnöké, s ezzel valóban csökkentenék a költségeket - érvelt a civil szervezet.

A 40 tagú Somogy Megyei Közgyűlésben a 2006-os önkormányzati választás eredményeként a Fidesz 20, az MSZP és a Somogyért Egyesület 10-10 tagot delegálhatott. A közgyűlésnek jelenleg főállásban egy fideszes és egy szocialista alelnöke van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását