2024. május 3. - Tímea, Irma

Szűcs és Dobrev várost néznek

A Borsod megyei Sajószentpéterre látogatott Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége csütörtökön; Faragó Péter, a település szocialista polgármestere végigkalauzolta a vendégeket a városon.
2008. november 20. csütörtök 17:17 - Hírextra
Szűcs Erika és Dobrev Klára megtekintette a helyi roma telepet, majd ellátogattak a Családsegítő Szolgálat kirendeltségéhez és az Idősek Otthonához.

Az idősek otthona napközi jellegű, reggelivel indul a nap 7 óra tájékában. A 40 férőhelyes intézményben 38-an vannak és a hét öt napján tölthetik itt az időt az idős emberek egymás társaságában. Mint mondták, sokan kézimunkáznak: kötnek, horgolnak, hímeznek, emellett jó a közös tévézés, a beszélgetések és különösen kedveltek a szervezett programok, mint például a színházlátogatás.

A tárcavezető és a miniszterelnök felesége ezután ellátogatott a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz is, majd a helyi polgármesteri hivatalban a város vezetői és szociális szakemberek szóltak tapasztalataikról, feladataikról, terveikről.

Dobrev Klára elmondta: látszik az a hatalmas igyekezet, tenni akarás, és ambíció, ahogy a város fejlődni akar. Az itt dolgozó szakemberek nem anyagi dicsőségért, vagy plusz bónuszokért, hanem a városukért, és a hivatásukért dolgoznak, terveznek.

Szűcs Erika úgy fogalmazott: miskolciként a hozzá közel eső Sajószentpéteren számos alkalommal volt már átutazóban. A települést részletesen megismerve azonban meglepődött: nemcsak a borsodi megyeszékhely, hanem Sajószentpéter is nagy vesztese a rendszerváltásnak.

Hozzátette: bár a város sok terhet visel, mégis fejleszt, épít. Új utak, épületek bizonyítják mindezt, ezért Sajószentpéter megérdemli a támogatást, hogy lehetőséget kapjon a fejlődéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását