2024. április 29. - Péter

Felmondhatják a szerződést

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat működtető magántársaság szerződéses kötelezettségeinek a teljesüléséről tárgyalt hétfői ülésén Kiskunhalas képviselő-testülete, az erről készített szakértői anyag egyik döntési lehetőségként a szerződés felmondását is fe
2008. február 26. kedd 06:43 - Hírextra

"A HospInvest Zrt.-vel 2004 július elsején kötött szerződéscsomagot, az azóta változó jogszabályi és finanszírozási feltételeknek megfelelően át kell tekinteni és az önkormányzat és a befektető számára is kölcsönösen meg kell találni azokat a pontokat, hogy érdemben módosítani lehessen azt" - mondta az MTI-nek Várnai László, a város szocialista polgármestere.

Lukács László, a képviselő-testületben többséget alkotó Fidesz-KDNP-frakció által jelölt alpolgármester elmondta, hogy egy külső céggel elvégeztetett vizsgálat pontos képet ad arról, hogy a négy évvel ezelőtt a kórház működtetését vállaló társasággal kötött szerződés több pontja nem teljesült.

"A külső cég által elkészített részjelentés három lehetőséget is felvet a működtető és a város között négy évvel korábban köttetett szerződéssel kapcsolatban; a szerződés felmondása, a szerződés módosítása önkormányzati többletgaranciák beépítésével vagy a szerződésben vállalt, de elmaradt teljesítések kikényszerítése" - mondta az alpolgármester.

A képviselő-testület egyhangú szavazással döntött arról, hogy egy hónap múlva, a végleges szakértői anyag elkészülése után döntenek a lehetőségek közül.

Kiskunhalas városa 2004. július elsején adta át magánbefektetőnek a városban és környékén 130 ezer beteg ellátását biztosító kórház működtetését. A vállalt befektetések csak egy részét tudta teljesíteni az üzemeltető magántársaság, ezért a Fidesz többségű önkormányzat egy külső céget bízott meg a szerződések áttekintésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását