2024. április 26. - Ervin

Lőttek az ATV-nek

„Itt az uborkaszezon, kell valami móka. Mit csináljunk, hát? Fenyegetőzzünk, lövöldözzünk, az jó lesz.” Valahogy így gondolkodhatott az, aki a hétvégén rálőtt az ATV székházára.
2008. november 20. csütörtök 07:08 - Molnár Miklós
Úgy látszik, hogy az év végéhez közeledve egyesek azt gondolják, nem volt elég balhé 2008-ban. Az már nem meglepő, sőt, nem is nagy szám, hogy egy-egy fenyegetés becsúszik különböző intézményekhez. Kaptak már eleget, ez is egy a sok közül. A magukat szélsőségeseknek vallók is nagy kedvvel igyekeznek megfélemlíteni a másik oldal szolgálatában álló médiumokat. Egy darabig csak szavakkal, később pedig tettekben is megnyilvánulhat az elkötelezett ellentét.

A legutóbb éppen az ATV székházát érte támadás. Ebben az esetben is a megszokott metódust követték a „kedves barátok”. Először csak verbális formában fejezték ki nemtetszésüket, utána pedig a cselekvés rögös mezejére léptek.

Valamikor az elmúlt hétvége folyamán öt lövést adtak le a társaság székházának épületére. Ne lepődjenek meg, nem mi vagyunk tájékozatlanok. Az adófizetők pénze az, amelyik nem tudja eldönteni, melyik zsebbe vándoroljon. De a számok legalább biztosak. Az öt lövedékből három a híradó szerkesztőségének ablakán keresztül jutott az épületbe, másik kettő pedig az épület falába fúródott.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta,  nem tudják pontosan mikor történt a merénylet. Sajnos a szomszédok se tudnak semmit az ügyről, de azt azért a köz tudtára adták, hogy már máskor is történt ehhez hasonló eset. A BRFK munkatársa azt is megosztotta az érdeklődőkkel, hogy a használt töltények élesek voltak. Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy melyek azok a vaktöltények, amelyekkel be lehet lőni egy ablakot.

2007. március

Lassan már a második születésnapját ünnepelhetjük annak a „jeles” eseménynek, amikor a Teve utcai rendőrpalotával szemben azóta is ismeretlen tettesek hasonló cselekménysort hajtottak végre. Az esemény önmagában aligha lett volna jeles, mindössze egy bűntény lett volna a többi közül, amely – igaz – nagyobb port kavar, mint sok másik. A mi drágalátos miniszterelnökünk azonban kötelességének érezte, hogy miután néhány hónappal korábban bevallotta, hazudott és nem sok mindent tett, végre csinálni is kéne valamit.

E felismerés tükrében azonnal kivonult a tett helyszínére – ahova a mondás szerint minden bűnöző visszatér – és jól megnézte magának az ominózus épületet.

Érdekes, hogy amikor valamilyen kisvárosban rálőnek egy postára, akkor kimegy a rendőrség, helyszínelnek egy jót, jobb esetbe még be is kerül a híradókba és ennyi. De nem megy ki se a miniszterelnök, se a honvédelmi miniszter, se a rendőrfőkapitány. No, de akkor a rend őreinek központi munkahelyéről volt szó.

Most pedig egy nem állami intézményről, csak egy médium székházáról. Azért biztos nem lesznek nyugodt éjszakái országunk vezetőjének, hiszen ez majdnem olyan, mintha az ő házára lőttek volna. Ezt persze senki nem vallja be, de mindenki tudja, hogy így van.

Elvégre az esemény kirobbantója is ez a bizonyos ki nem mondott beállítottság volt. Egy bizonyos személy telefonon azt mondta, hogy ha az ATV nem szűnteti be az „általuk sugárzott rasszista műsorokat, akkor hamarosan a tettek mezejére lép”. Úgy néz ki, hogy komolyan gondolta. A hétvégén, amikor a támadások történtek, több műsor szerkesztősége is kapott fenyegetést.

Figyelem! Jutalom!

Budapest főpolgármestere, Demszky Gábor polgármesteri keretből egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. A jutalommal kapcsolatban azon véleményének is hangot adott, miszerint megengedhetetlennek tartja, hogy újságírókat, illetve szerkesztőségeket a munkájuk, vagy felvállalt gondolataik miatt érjen bármiféle inzultus.

Sokáig gondolkodtam azon, hogy az elmúlt hetek eseményeiben tett-e hasonló kijelentést a polgármester úr. Nagyon erősen próbálkoztam emlékezni rá, de nem sikerült. Akkor, amikor valakit azért tartóztatnak le, mert a munkáját végezve egy fontos problémára hívja fel a figyelmet, az rendben van. De az, hogy rálőjenek a szeretett bölcsőre, az már nincs…

Úgy látszik, megéri jól helyezkedni. De érdemes?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását