2024. március 29. - Auguszta

Így kényelmesebb

Sokkal többet tévézik, aki elégedetlen magával és a helyzetével, mint aki kiegyensúlyozott és megbékélt a sorsával - mutatták ki amerikai kutatók naplóbejegyzések elemzése alapján.
2008. november 20. csütörtök 07:37 - Hírextra
John P. Robinson és Steven Martin, a Maryland állami egyetem szociológusai nagyjából 45 ezer amerikai naplóját elemezték. Arra jutottak, hogy az állandóan elégedetlenkedők és az alapvetően elégedett emberek között jelentős a különbség a tévénézési szokások szempontjából.

A kiegyensúlyozott emberek több időt töltenek a családjukkal vagy olvasással, és gyakrabban járnak templomba, mint az elégedetlenek, akik náluk átlagosan 30 százalékkal többet időznek a képernyő előtt - áll a kutatók tanulmányában, amely a Social Indicators Research című szakfolyóirat új számában jelent meg.

Nem a sok tévézés az elégedetlenség, boldogtalanság forrása. A tévézés inkább következmény, hiszen a krónikus elégedetlenség rombolja a kapcsolattartó képességet, esetenként teljesen ellehetetleníti a kapcsolattartást másokkal, "a televízió viszont annyira igénytelen, hogy még az emberi kapcsolatokban kevéssé ügyes és másfajta tevékenységekhez szerény tehetséggel rendelkező elégedetlen emberek sem tartanak tőle. A legboldogtalanabb ember is tudja kezelni a távkapcsolót, és el tud merülni a passzív szórakozásban, amelyet a tévé kínál" - írja Robinson és Martin.

A naplóbejegyzések alapján a sokat tévézők közé tartoznak a boldogtalan házasságban élő amerikaiak is. Hozzájuk képest a boldog párkapcsolatban élő emberek 30 százalékkal több időt töltenek szeretkezéssel, gyakrabban olvasnak újságot, és többször járnak templomba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását