2024. április 25. - Márk

Fidesz: az MSZP uniós pénzekkel kampányol

Az MSZP európai uniós pénzen folytat pártpropagandát: tudatos, rosszhiszemű félretájékoztatás és szándékos megtévesztés az, hogy az uniós iskolafelújítási programot MSZP-s szórólapon népszerűsítik - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke csütörtöki
2008. november 20. csütörtök 16:33 - Hírextra
Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy bár az ország a hatalmon lévő kormány által létrehozott gazdasági válságban van, az MSZP-nek arra is van pénze, hogy más tollával ékeskedve folytassa kommunikációs kampányát - jelentette ki.

A politikus szerint ezzel az uniós forrásokat sodorják veszélybe, hiszen egyik ország sem teheti meg, hogy pártpropaganda céljára használja fel ezt a pénzt.

Pelczné Gáll Ildikó közölte: 2006-ban a Nemzeti Fejlesztési Tervet "nyúlták le" a kampányban, illetve Lamperth Mónika és Veres János arról beszélt, hogy nyilvánvalóan azon a környéken részesülnek uniós forrásokból, ahol az MSZP-re szavaznak. Mint mondta, azóta a Zuschlag-per vagy a kisbusz-beszerzés bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy pártalapon osztják az uniós forrásokat.

Közlése szerint az uniós forrásokat népszerűsítő kiadványoknak megvannak a sajátosságai, az unió irányelve világosan kimondja, hogy pontosan mit kell tartalmazniuk.

Ismertetése szerint az MSZP honlapjára augusztus végén került fel az iskolafejlesztésekkel kapcsolatos első fordulós potenciális pályázati kör. Mint mondta, ez nem végeredmény, hanem lehetőség arra, hogy uniós pénzt kapjanak az iskolák, ha jól dolgoznak. Ebből egy rövidített és elferdített kivonatot tartalmaz az az MSZP-s szórólap, amelyet az újságíróknak is kiosztottak a sajtótájékoztatón.

Pelczné Gáll Ildikó kiemelte, hogy az MSZP-s logót tették az unió emblémájának a helyére.
Szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc egy október 28-i ötpárti megbeszélésen azt mondta: brutális megszorítások következnek, és azt ígérte, hogy a kormány leállítja a kommunikációs kiadásokat. "Azóta tudjuk, hogy ismét hazudott", hiszen nemrég egymilliárd forintos nagyságrendű kommunikációs szerződést kötöttek az uniós források népszerűsítésére.

Hangsúlyozta: ezzel veszélyezteti az uniós forrásokat a kormány.A politikus közölte: nyilvánvaló, hogy nem az országért, hanem a pártért végzett szolgálatai alapján nevezték ki miniszternek Molnár Csabát. Az ő tevékenysége sodorta veszélybe az uniós források hatékony lehívását.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek úgy reagált az elhangzottakra: Pelczné Gáll Ildikó, nagyon helyesen, ráirányította a figyelmet arra, hogy a közeljövőben közel 100 milliárd forintból több mint félezer oktatási intézmény újul meg.Hozzátette: nagy vívmány ez, hiszen ilyen mértékű felújítás, modernizálás emberemlékezet óta nem volt Magyarországon.

Az MSZP ahogy eddig is, úgy most is vállalja saját kiadványait, és azt ellátja saját logójával - jelentette ki a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását