2024. április 30. - Katalin, Kitti

Felvételi tájoló 2009

Megjelent a megújult Felvételi tájoló 2009 című kiadvány, amely a pályaválasztás előtt álló fiataloknak segít eligazodni a felsőoktatási intézmények által meghirdetett szakok világában - közölte az Educatio Kht. csütörtökön az MTI-vel.
2008. november 20. csütörtök 15:31 - Hírextra
A megújult Felvételi tájoló 2009 ezúttal egy kötetben mutatja be a magyar felsőoktatás 14 képzési területét és azok - alap- és egységes, osztatlan - szakjait. Az egyes szakokról szóló fejezetek áttekintik a bekerüléshez szükséges érettségi követelményeket, az oktatott tárgyakat, a választható szakirányokat, specializációkat, összegyűjtik a rokon szakokat és az oklevélszerzés után megcélozható mesterképzéseket.

A kötetből többek között megtudható, hogy egy adott szakon milyen tantárgyakat kell hallgatni, milyen képességek szükségesek az elvégzéséhez és hogy milyenek az elhelyezkedési esélyek a képzés befejezése után - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Tovább árnyalják a képet a különböző statisztikák - jelentkezőkről, felvettekről, ponthatárokról, bejutási arányokról -, valamint a megszerezhető végzettségek munkaerő-piaci hasznosíthatóságával foglalkozó adatsorok. Utóbbiak választ adnak arra a kérdésre is, mi vár a diplomásokra egy-egy szak elvégzése után, milyen képességek, tapasztalatok segíthetik őket az elhelyezkedésben. Egyes szakoknál kiegészítettük az információkat az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hivatalos jövedelmi adataival is.

A kiadvány azok számára nyújt hathatós segítséget, akik minden szempontot mérlegelve szeretnék eldönteni, mely intézményben, szakon folytatnának felsőfokú tanulmányokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását