2024. május 2. - Zsigmond

Segítség Down-kóros gyerekeknek

Down-kóros babák orvosi ellenőrzés melletti korai fejlesztő programban vehetnek részt a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban december 1-jétől - jelentették be az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. november 19. szerda 17:15 - Hírextra
A Down-szindróma egy veleszületett kromoszóma-rendellenesség, amely általában enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékossággal párosul, de más betegségek is kísérik.

"A Down-szindrómás gyermekek eredményes fejlesztése akkor lehetséges, ha a korai fejlesztéssel párhuzamosan, előre meghatározott program szerint összeállított, állandó orvosi ellátást biztosítunk" - indokolták a programot a kezdeményezők, Dicső Ferenc osztályvezető főorvos, Merő Gabriella, a gyermekosztály adjunktusa, Pikó Károly, az intézmény főigazgatója, valamint a szülők által létrehozott Down Egyesület elnöke, Kisari Károly.

A szakemberek a Down egészségügyi gondozás keretén belül a veleszületett betegségek időben való kezelését, a következmények feltárását vállalják, konzultálva a különféle orvosi szakterületek képviselőivel.

A régióban egyedülálló gondozás feltételeinek megteremtése mellett adományok gyűjtésével egy korai fejlesztő központ létrehozásán fáradoznak, hiszen a nemzetközi tapasztalatok szerint a korai fejlesztő programok révén nagymértékben nő a Down-szindrómás gyermekek teljesítménye.
Az egyesület www.downegyesulet.hu weblapján, valamint a kórház www.josa.hu weblapján juthatnak további információkhoz az érintettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását