2024. május 13. - Szervác, Imola

Nem kell pláza a Bosnyákra!

A XIV. kerületi képviselő-testület egységesen lép fel a Bosnyák térre tervezett hatalmas bevásárlóközpont megépítése ellen, hogy az eredeti terveknek és céloknak megfelelő városközpont valósulhasson meg Zugló szívében - tájékoztatta közleményében a zuglói
2008. november 19. szerda 17:10 - Hírextra
A zuglói "plázastopot" az azt kezdeményező Weinek Leonárd (SZDSZ), Zugló polgármestere jelentette be szerdán. A közlemény szerint a városközpont fejlesztője tavaly egy családbarát, zöld városközpont látványrajzait mutatta be a zuglói képviselő-testületnek, nemrég azonban újabb tervekkel kereste meg az önkormányzatot. Ezek az új tervek jelentősen növelik a beépítettséget, csökkentik a zöldfelületet és közösségi funkciókat is nélkülöznek.

Az eredeti, tavaly ősszel bemutatott városközpont terveiben a beépített terület több mint 30 százaléka zöld maradt volna. A centrum ráadásul - az okmányirodától kezdve a közmű-ügyfélszolgáltatásokig - olyan közösségi funkciókat is befogadott volna, amelyeket ma több, egymástól távol eső helyen lehet csak igénybe venni.

Október végén a polgármester és a frakciók vezetői közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben egységesen elutasították a jelenlegi terveket, és kinyilvánították akaratukat, hogy folytassák a városközpont megépülését célzó megbeszéléseket a beruházóval.

A közlemény szerint Weinek Leonárd arra kérte a beruházó Echo Investmentet - és a továbbiakban minden egyes, Zuglóban beruházni kívánó céget -, hogy jóhiszeműen, az élő környezettel szorosabb együttműködésben, az épített környezettel pedig nagyobb összhangban járjon el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását