2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mozgókönyvtár a 4-es, 6-oson

Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepli a budapesti Goethe Intézet. Ebből az alkalomból kortárs német szerzők műveiből összeállított antológiát ajándékoznak az intézmény munkatársai december 1-tol egy héten át a 4-es, 6-os villamos utasainak.
2008. november 19. szerda 11:55 - Hírextra
Mozgókönyvtár a 4-es, 6-os villamoson és drámaíróműhely a Nemzetiben: 20 éves a budapesti Goethe Intézet.

Lendületben a német irodalom címmel a Goethe Intézet közösségi terekben kívánja népszerűsíteni a már magyar fordításban megjelent kortárs német szerzőket. A sorozat első lépéseként december 1-től egy héten át az intézet munkatársai a Nagykörúton, Európa legforgalmasabb villamosvonalán ajánlják az utazók figyelmébe a Mozgókönyvtár című antológiát, amely tizenhárom német író Magyarországon is hozzáférhető könyvéből tartalmaz részleteket.

Az antológia egy kupont is tartalmaz, amelyért cserébe az olvasó az antológia egyik számára izgalmas regényéből ingyenes példányt kaphat a Goethe Intézetben. 2009-ben lesz 20 éve, hogy leomlott a berlini fal.

After the fall címmel Európa 15 országban hirdetett meg drámaíró pályázatot ebből az alkalomból a Goethe Intézet, melynek egy Samuel Beckett-től vett idézet átértelmezésével a történelmi esemény máig erőződő hatásait kívánja bemutatni.

A hat legjobb drámát 2009-ben Németországban is bemutatják. Budapesten Márton László író és Merényi Anna dramaturg 15 fiatal színpadi szerzővel indított workshopot, melyen három körben a Nemzeti Színház színészeivel közösen készítik el színműveiket. A három körös munkafolyamat eredményét felolvasószínház keretében 2009. január 20-án mutatja be a Nemzeti Színház.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását