2024. április 26. - Ervin

MKOSZ: a női tagozat is elfogadja a játékvezetőket

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának intéző bizottsága üdvözli a játékvezetői bizottság és a bírók között létrejött megállapodást, ezzel szerinte megoldódott a játékvezetéssel kapcsolatos probléma.
2008. november 19. szerda 13:04 - Hírextra
"A Tagozat Intéző Bizottsága felkéri a klubokat, hogy 2008. november 19-től a megállapodás értelmében a soron következő mérkőzéseiket játsszák le.
Mivel a megállapodás lehetővé teszi, hogy a női bajnokság mérkőzéseit megfelelő játékvezetési feltételek mellett játszhassuk le, ezért a Női Tagozat csapatainak az MKOSZ Elnökéhez 2008. november 14-én írott levelünkben megfogalmazott kérésünket elfogadottnak tekintjük" - áll a tagozat MTI-hez eljuttatott levelében.

A Férfi Hivatásos Kosárlabda Liga kedden jelezte, hogy támogatja az MKOSZ által kinevezett játékvezetői bizottságot és az általa küldött bírók munkáját.

Az élvonalbeli kosárlabda-mérkőzések levezetésére alkalmas bírók sztrájkja miatt kialakult helyzetet az MKOSZ új játékvezetői bizottság (jb) felállításával kívánta megoldani, de a női liga ezt nem fogadta el, ezért a szombati mérkőzések elmaradtak.


Az MKOSZ keddi tájékoztatása szerint a jelenlegi jb és a nemzetközi mérkőzések vezetésére is kvalifikált bírók megállapodtak abban, hogy a férfibajnokság tavaszi rájátszásáig mindenképpen marad a testület, melynek vezetője, Szabó György akkor megméretteti magát. Ha támogatást kap a sípmesterektől, akkor továbbra is betölti hivatalát, ha nem, akkor távozik a bizottság éléről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását