2024. április 19. - Emma

Fodor és a zöldek

Az SZDSZ több környezetvédő szervezettel közösen nyomást szeretne gyakorolni a kormányra, a parlamentre és a közvéleményre, hogy meg tudják valósítani a fontos környezetvédelmi célokat - mondta Fodor Gábor liberális pártelnök a civil zöldszervezetekkel fo
2008. november 19. szerda 16:21 - Hírextra
A szabad demokraták elnöke, volt környezetvédelmi miniszter közölte: a találkozón megjelent jelentős és meghatározó környezetvédő szervezetek elsöprő többsége támogatja azt a korábbi javaslatát, hogy a 2011-es magyar európai uniós elnökség egyik fő témája a környezetvédelem és a környezettudatosság legyen.

A politikus emlékeztetett arra, hogy mintegy két hónappal korábban hozta nyilvánosságra kezdeményezését.Fodor Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország nemcsak a világgazdasági válság, de a klímaváltozás hatásainak is különösen ki van téve. Hozzátette: nemcsak nekünk, de az Európai Uniónak is érdeke az éghajlatváltozással szembeni határozott fellépés, a környezettudatos technológiák és a megújuló energiaforrások elterjesztése.

Mint elhangzott, Magyarországnak ezen a területen nagyon komoly lehetőségei vannak, és az ország akkor cselekszik bölcsen, ha bátran fel meri vállalni ezeket a lépéseket. Fodor Gábor a környezetvédelem kapcsán közös európai uniós kérdésnek nevezte a határon átnyúló szennyeződések, a ciános technológiák használatát.A liberális pártelnök elmondta, hogy kérésére az SZDSZ zöld kabinetje elkészítette javaslatait az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását