2024. május 2. - Zsigmond

Armstrong helyén készülő biciklisek

Az Asztana profi országúti kerékpároscsapat az amerikai Solvangban tartja téli edzőtáborát, ott, ahol az ősszel szerződtetett amerikai Lance Armstrong készült fel rendszeresen a versenyidőszakra.
2008. november 19. szerda 10:07 - Hírextra
Az istálló szóvivője elmondta, hogy szokás szerint két táborozást terveznek, egyet Európában, egyet pedig az Egyesült Államokban. Ez az elmúlt évben is így volt, csak akkor a tengerentúli tréningeket Albuquerque-ben tartották.

"Remekül éreztük magunkat Albuquerque-ben, tökéletes körülmények között készülhettünk. Egyetlen probléma az időjárás volt, mert januárban, amikor ott voltunk, egyszer sem ment 0 celsius fok fölé a hőmérséklet - mondta Phillippe Maertens szóvivő. - Ezért a csapat úgy határozott, hogy máshová megyünk. A döntésnél persze komoly szerepet játszott, hogy Lance Armstrong korábban mindig Solvangba ment télen."

Az európai edzőtábornak a spanyolországi Tenerife ad majd otthont.
A kazah bejegyzésű Asztana bombaerős kerettel készülhet a 2009-es szezonra, hiszen a hétszeres Tour de France-győztes Armstrong mellett a csapat tagja a tavalyi francia, illetve az idei olasz és spanyol körverseny bajnoka, a jelen legjobb országúti kerékpárosának tartott spanyol Alberto Contador is.

Az Asztana tavalyi doppingbotrányai miatt idén nem szerepelhetett a Tour de France-on, de jövőre már indulhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását