2024. május 2. - Zsigmond

Tiger Woods győzött

A világelső Tiger Woods nyerte a profi golfozók US PGA-sorozatának Tucsonban rendezett versenyét, a nyolcmillió dollár összdíjazású WGC-Accenture Match Play bajnokságot.
2008. február 25. hétfő 11:20 - Hírextra
A szokásos viadaloktól eltérő, kieséses rendszerű versenyen az amerikai sztár a fináléban honfitársával, Stewart Cinkkel találkozott, akit óriási fölénnyel győzött le. A döntőben 36 lyukat játszottak volna a felek, ám Woods már a 29. után nyolc ütéssel vezetett, így véget vetett a küzdelem, s 1,35 millió dollárral gazdagodott. Cink 800 ezerrel vigasztalódhatott.

"Talán még soha nem játszottam ilyen jól, mint most" - mondta győzelme után a sportág első számú alakja, aki harmadik alkalommal nyerte meg a viadalt.

Az utóbbi időben kirobbanó formában lévő Woodsnak ez volt az idei harmadik versenye és egyben a harmadik győzelme, de tavaly szeptember eleje óta nem kapott ki. A US PGA Touron ráadásul már a 63. sikerénél jár, s ezzel a negyedik helyre jött fel az örökranglistán, megelőzve a legendás Arnold Palmert. A sorozat történek legeredményesebbje Sam Snead, aki 82-szer győzött.

A harmadik helyet a címvédő svéd Henrik Stenson szerezte meg, miután legyőzte a torna meglepetésemberét, az amerikai Justin Leonardot.

WGC Match Play bajnokság, végeredmény:
--------------------------------------
1. Tiger Woods (amerikai)
2. Stewart Cink (amerikai)
3. Henrik Stenson (svéd)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását