2024. május 5. - Györgyi

Párosban szép az élet

Sáfrán Mihály és öccse, Mátyás idén mutatkozott be a felnõttek között a párosok mezõnyében, az Európa-bajnokságon az ötödik, kvótaszerzõ helyen értek célba.
2008. november 18. kedd 08:03 - Hírextra
Sokáig úgy tûnt, hogy Pekingben tartalékként számítanak rájuk, ám Kolonics György tragikus halála miatt fõszerepet kellett vállalniuk az olimpián. C-2 500 méteren nem sikerült fináléba kerülniük, a középfutamban fejezték be a regattát.

A Sáfrán testvéreknek a hosszabb táv, az 1000 méter a specialitásuk, ezen a távon utánpótlás Európa-bajnokok, de Pekingben fél kilométeren álltak rajthoz.
- Nagy élmény volt kint lenni, személyesen átélni az olimpia hangulatát, egy levegõt szívni a világ legjobb sportolóival. Maga a verseny nem sikerült valami fényesen, sajnos, ez is benne volt a pakliban, 500 méteren még van lemaradásunk a nemzetközi mezõnytõl- mondta a 23 esztendõs Mihály.

Hasonlóan vélekedett az egy évvel fiatalabb Mátyás is, aki már szerepelt olimpiai számban (C-1, 500 méter, 2007) világbajnokságon.

- Maradandó élmény volt versenyezni az ötkarikás játékokon, ez minden sportoló álma, nem beszélve arról, hogy ez talán a leg-leg olimpia volt. Sajnos, az eredmény még várat magára, remélem, csak négy évet.

A következõ éveket illetõen egységesen gondolkoznak, együtt képzelik el a kenuzást.

- A jövõben folytatjuk a párosozást, sok fantáziát látunk benne, de van még mit csiszolnunk, hogy a felnõtt mezõnyben is komoly eredményeket érjünk el. E mellett az egyes kenut sem felejtjük el - mondták a testvérek.
Forrás: xlsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását