2024. április 19. - Emma

Ne merjék emelni a gázárat!

A Fidesz azt üzeni a kormánynak, hogy ne merje emelni a gáz árát januártól, mert az drámai következményekkel járhat a magyar családokra nézve - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. november 18. kedd 11:15 - Hírextra
Fónagy János sajtóhírekre hivatkozva beszélt arról, hogy a világpiaci árcsökkenés ellenére a kormány újra gázárat akar emelni. Mint mondta, a Fidesz tisztában van az gázárképzés szabályaival, de mindezek ismeretében is azt üzenik a kormánynak, hogy a magyar társadalom jelenlegi helyzetében ne merje emelni a gáz árát.

Az Orbán-kormány egykori minisztere hangsúlyozta: ha a kisebbségi kormánynak még van befolyása és hatalma, akkor azt kellene elérnie a energiaszolgáltatóknál, hogy vegyék figyelembe a magyar családok teherbíróképességét, és az eddigi gyakorlattól eltérően igazítsák az energiaárakat a jelenlegi valós világpiaci trendekhez.

Kérdésre válaszolva a fideszes politikus azt mondta, a kormánynak tárgyalásokat kellene kezdeményeznie az importőrökkel vagy a forgalmazókkal, hogy a gázár meghatározásának évekkel ezelőtt bevezetett rendszere a jelenlegi körülményekhez igazodjon.

Emlékezetett arra, hogy a szocialisták - korábbi ígéreteik ellenére - 2002 óta 11 alkalommal, és csak az idén négyszer emelték a gáz árát, aminek következtében az emberek legalább 4500 forinttal többet fizetnek, mint egy éve. Hozzátette: a gáz ára mellett idén négyszer emelkedett a távhődíj is, ami miatt 22 százalékkal többet kell fizetni, mint egy éve.

Fónagy János hangsúlyozta, hogy a gáz és a távhő árának fékentartására lenne lehetőség, ha a kormánynak valóban elhatározott szándéka lenne, hogy lép ebben az ügyben. Azonban - tette hozzá - a kisebbségi kormánynak nem marad ideje erre, hiszen azzal van elfoglalva, hogy hatalmát megtartsa.

A kormány látványos, elsősorban kommunikációs területre korlátozott lépéseket tesz, ahelyett, hogy az emberek millióit érintő energiaárakban próbálna meg hatékony kompromisszumokra jutni - fogalmazott a fideszes képviselő.

Fónagy János szerint ha az így megy tovább, akkor a magyar családok jelentős része bele fog rokkanni a kisebbségi kormányzásba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását