2024. április 26. - Ervin

Huszonhat határsértőt fogtak

Nemzetközi együttműködés eredményeként huszonhat határsértőt fogtak el a hatóságok Csongrád megyében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t.
2008. november 18. kedd 14:44 - Hírextra
Tuczakov Szilvána elmondta: az együttműködésnek és a határ menti kapcsolatoknak köszönhetően, valamint az országos koordináció eredményeként sikerült a migránsokat még hétfőn délután Röszke külterületén elfogni.

A csoport a szerbiai határtól nem messze, az E75-ös főút közelében található erdőben bújt meg, itt találtak rájuk a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. A felderítésben és elfogásban részt vett a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt migrációs ügyek osztálya, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya is.

A tizenkilenc férfiből és hét nőből - köztük két gyermek is volt - álló társaság Magyarországra érkezését és mozgását a külföldi, elsősorban szerb hatóságok információit felhasználva sikerült beazonosítani. Döntő többségük koszovói állampolgár, de van köztük Dél-Szerbiából érkezett albán is. Ketten már nem először lépték át illegálisan az országhatárt, ügyükben gyorsított eljárás keretében jár el a bíróság.

A határsértők elmondták, fejenként 2-3 ezer eurót fizettek Koszovóban az embercsempészeknek azért, hogy eljuttassák őket Ausztriába. Hétfőn hajnalban lépték át a zöldhatárt, majd napközben az erdőben megbújva várták a továbbszállítókat. Azt, hogyan jutottak volna tovább, illetve kik lettek volna a közreműködők, a magyar hatóságok az osztrákokkal együttműködve vizsgálják - tette hozzá az őrnagy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását