2024. május 2. - Zsigmond

700 ezer éhező gyermek

Csaknem 700 ezer gyerek éhezett az Egyesült Államokban 2007-ben hosszabb-rövidebb ideig. Az egész népességet tekintve pedig csaknem minden nyolcadik ember nem tudott elegendő élelemhez jutni - derült ki a washingtoni agrárügyi minisztérium friss jelentésé
2008. november 18. kedd 17:31 - Hírextra
A tárca éves jelentése szerint 2006-hoz képest tavaly több mint 50 százalékkal (430 ezerről 691 ezerre) nőtt az év valamilyen időszakában elégtelenül táplálkozó gyerekek száma a 300 milliós országban. A legmagasabb adatot (716 ezret) 1998-ban mérték.

Tavaly 36,2 millió felnőtt és gyerek kényszerült éhezni, ez a szám 2006-ban 35,5 millió volt. A felmérés szerint a népesség 12,2 százalékának nem volt elég pénze vagy nem kapott családjától elegendő ételt az aktív, egészséges életvitelhez, és ennek mintegy egyharmada, 11,9 millió ember jutott el arra a pontra, amikor már éheznie kellett. Ez a mutató 2000 óta 40 százalékkal növekedett.

James Weill, az éhezés ellen küzdő Élelmiszerkutatási és Akcióközpont elnöke szerint ez az új jelentés arra kell majd, hogy sarkallja Barack Obama megválasztott elnököt: kampányígéretét megtartva bővítse ki az élelemsegélyeket és 2015-ig szüntesse meg a gyerekéhezést.

A szakértő becslése szerint a gazdasági válság miatt a 2008-as éhezési adatok romlani fognak a tavalyihoz képest. "Minden ok megvan azt hinni, hogy nagyon jelentős mértékben fog növekedni az éhezők száma" - mondta, és rámutatott: idén megnőtt a közétkeztetési programok és az élelmiszerjegyek iránti igény (az amerikai kormány évente dollármilliárdokat fordít az alacsony jövedelmű, rászoruló családok megsegítésére élelmiszerre váltható kuponok kibocsátásával).
Weill szerint a Bush-adminisztráció első hét éve alatt végbement gazdasági növekedés nem érte el az Egyesült Államok legszegényebb és legéhesebb csoportjait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását