2024. április 26. - Ervin

Visszavonul az olimpiai bajnok

A három olimpián tíz érmet nyert, kétszeres világbajnok Gary Hall Jr. hivatalosan bejelentette: végleg felhagy a versenyszerű úszással.
2008. november 17. hétfő 13:03 - Hírextra
A 34 éves amerikai sprinter azt mondta, ezentúl több időt akar szentelni feleségének és két kisgyermekének, valamint aktívabb szerepet szán magának a cukorbetegség elleni küzdelemben is.

"Újabb négy esztendőt nem tudok és nem is óhajtok vállalni, már nem tudnám végigcsinálni a kőkemény felkészülést, amit egy újabb olimpiai részvétel megkívánna, amellett már eddig is túl sokszor volt kénytelen nélkülözni engem a családom" - jelentette ki az ötkarikás játékokon egyéniben - egyformán 50 m gyorson - kétszeres győztes, továbbá két ezüstöt és egy bronzot is kiérdemelt klasszis úszó, aki váltóban ugyancsak jeleskedett, hiszen három arany-, továbbá egy ezüst- és egy bronzérmet sikerült nyernie a staféták tagjaként az olimpiákon. Az idei, pekingi játékokról azonban már lemaradt, miután az amerikaiak válogatóversenyén csak negyedik lett kedvenc távján, így nem tudta kiharcolni a részvételt.

Hall bejelentése szerint az eddigieknél többet kíván tenni a cukorbetegséggel szemben is, már csak azért is, mert jómaga szintén diabéteszes, a betegséget 1999-ben diagnosztizálták nála.


Gary Hall Jr. nem csupán gyorsaságával szerzett hírnevet az uszodák világában, hanem szókimondásával is. Harcosan kelt ki több alkalommal is a doppingolás ellen. Az ez évi, omahai kvalifikációs viadalon például annak a véleményének adott hangot, hogy szerinte az utóbbi idők világrekordesőjének hátterében nem a hi-tech, vagyis nem a Speedo űrtechnológiai alapon kifejlesztett csodadressze áll, hanem nagyon is a bevált régi módi, a dopping bújik meg a szupereredmények mögött.
"Nincs semmilyen bizonyítékom rá, de az az érzésem, hogy a dopping továbbra is létezik" - mondta újságíróknak Hall.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását