2024. április 27. - Zita

Versmondóverseny a Nyugat emlékére

A Vígszínház, illetve a kassai Thália Színház fiatal színművészei nyerték a Nádasdy Kálmán Versmondó és Sanzonverseny döntőjét hétfőn a budapesti Kogart Házban. A MASZK Országos Színészegyesület által harmadik alkalommal megrendezett verseny idén a Nyugat
2008. november 17. hétfő 18:37 - Hírextra
A MASZK ügyvezető titkára elmondta, hogy az idei kiírásra csak nyugatos költő versével, illetve annak alapján írt sanzonnal lehetett nevezni. A versenyen a hagyományoknak megfelelően 35 évesnél fiatalabb, diplomával rendelkező színészek, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színészhallgatói indulhattak.

Lampl Lajos tájékoztatása szerint a múlt hét hétfői elődöntő után a döntőbe tizenegy anyaországi és határon túli ifjú művész jutott be.

Vers kategóriában Lajos András, a budapesti Vígszínház tagja nyerte el az első díjat Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és Szirmai Melinda, a budapesti József Attila Színház művészei előtt.
A sanzon kategóriát Márkus Judit, a kassai Thália Színház színésze nyerte, a második helyezett Majorfalvi Bálint, a harmadik Tar Renáta negyedéves hallgatók lettek. Különdíjban részesült Barta Mária Viola, a Miskolci Nemzeti Színház tagja és zongorakísérője, Nagy Nándor együttes munkájukért.

A zsűri tagjai az elődöntőben Molnár Piroska, Körmendi Vilmos és Kulka János voltak, a döntőben a színházi elfoglaltságai miatt távolmaradó Kulka János helyett Hegedűs D. Géza vett részt a testület munkájában - közölte Lampl Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását