2024. május 6. - Ivett, Frida

Városőrök járják majd Miskolc utcáit

Városőrség kezdi meg munkáját november végén Miskolcon, ha az önkormányzat csütörtöki ülésén a képviselők erre rábólintanak; az új testület létrehozását az indokolja, hogy az elmúlt néhány hónapban olyan helyzet alakult ki a borsodi megyeszékhely mintegy
2008. november 17. hétfő 19:47 - Hírextra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség mindent elkövetett és elkövet a bűnmegelőzésért, de az utóbbi időben egy újfajta bűnözési mód és egy eddig Miskolcon szinte ismeretlen, a közösségi együttélés alapvető normáit semmibe vevő rendzavarás jelent meg - indokolta a városőrség szükségességét a polgármester.

Elmondta, hogy sok esetben a zaklatás a házak falain belül és nem a látható közterületeken történik, egyre erőszakosabbak a bűnözők, akiknek a védtelen idős emberek és a gyerekek az első számú célpontjai.

Egy normális társadalomban elfogadhatatlan, hogy egy jól behatárolható bajkeverő csoportosulás rettegésben tartsa a többséget csak azért, mert a jog nem tud mit kezdeni a kialakult problémával - mondta a polgármester, megjegyezve: a város vezetése úgy döntött, hogy visszaállítja a rendet az avasi városrészben, és két budapesti kerület, az ötödik és a tizenegyedik példáját követve Miskolcon is megalakul a városőrség.

A munkáját harminc emberrel kezdő avasi városőrség folyamatosan járőrözik a városrészben, s ha az ott lakók kérik, bemennek a lépcsőházakba is, kiemelt figyelmet fordítanak az iskolákra, azok környékére is.

Az avasi városőrség november végén kezdi meg munkáját, amely egyelőre két hónapig tart, és amelynek működésére ezen idő alatt az önkormányzat 20 millió forintot szán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását