2024. május 14. - Bonifác

Összefogás viadalokért

Szövetségre léptek a hétvégén a spanyol, a francia és a protugál törvényhozás bikaviadal-párti képviselői, hogy megmentsék a mindhárom országban jelentős létszámú publikum által kedvelt véres időtöltést.
2008. november 17. hétfő 08:45 - Hírextra
A résztvevők Madridban tartott tanácskozásukon elhatározták egy koordinációs bizottság létrehozását, hogy válaszolni tudjanak az állatvédők corrida elleni, mind hevesebb támadásaira.

A francia parlamentben 80 képviselő küzd a corridáért, amely az ország déli részében népszerű. Jean Grenet, Bayonne polgármestere, a 80 képviselőt tömörítő francia bikaviadal-párti csoport elnöke bejelentette: békés mozgósításra törekszenek az általuk "kulturális örökségnek" tekintett corrida megőrzéséért, amely szemükben "egyszerre jelent művészetet, kultúrát és harci formát". Hozzáfűzte, hogy senkire sem haragszanak, tisztelik azokat, akik nem szeretik a corridát, és készek vitatkozni velük.

A madridi kezdeményezők nemzetközi síkon is mozgósítani kívánnak, felkérik az Európai Parlament ama tagjait, akik hívei a viadalnak, továbbá azoknak a latin-amerikai országoknak hozzájuk hasonlóan gondolkodó képviselőit, amelyekben engedélyezett a corrida (Mexikó, Venezuela, Peru, Kolumbia és Ecuador), hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz.

Később meg akarják rendezni a bikaviadallal foglalkozó szakemberek világkonferenciáját, és találkozni kívánnak a szakma ama franciaországi képviselőivel, akik egy nemzeti központban tömörültek, valamint a spanyol corrida-ágazat Mesa del Toro nevű szervezetének vezetőivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását