2022. augusztus 12. - Klára

Irán elengedte az orosz újságírót

Elengedték az iráni hatóságok Julija Juzik orosz újságírónőt - közölte csütörtökön a Twitteren a teheráni orosz nagykövetség, hozzátéve, hogy az újságírónő már felszállt a Moszkvába tartó járatra.
2019. október 10. csütörtök 11:03 - HírExtra
 

Juzikot, aki magánmeghívásra érkezett Iránba, október 2-án egy teheráni szállodában vették őrizetbe, miután a reptéren elvették az útlevelét. Rokonai szerint Irán Izrael javára való kémkedéssel vádolta meg, amiért 10 év szabadságvesztést szabhattak volna ki rá, a helyi hatóságok viszont vízumproblémával magyarázták az őrizetbe vételét.

Az orosz diplomáciai képviselet méltatta az orosz külügyminisztérium szerepét abban, hogy elengedték az újságírót.

A TASZSZ orosz hírügynökség azt írta, hogy Juzik a Komszomolszkaja Pravda című bulvárlap rosztovi tudósítói irodájának és az orosz Newsweek hetilap riportere volt. 2003 óta írói és oknyomozói tevékenységet is folytatott, könyvet adott ki Allah menyasszonyai és Beszlani szótár címmel. Első alkotását kilenc idegen nyelvre lefordították. Az Interfax szerint a 2016-os parlamenti választáson a Parnasz ellenzéki párt képviselőnek jelölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását