2024. április 26. - Ervin

Fejlődik a rákkutatás

Új korszakba lépett a rák elleni gyógyszerek kutatása - állítja a Brit Rákkutatási Alapítvány. Újabban évente 18 százalékkal nő a használható rákos gyógyszerek száma, ellentétben a korábbi 5 százalékkal.
2008. november 17. hétfő 16:23 - Hírextra
A rákos gyógyszerek kutatásának nagy léptekben folyik, viszont ezek a kutatások gyakran végződnek kudarccal. Mindez milliókba kerül a rákkal foglalkozó szervezeteknek, habár a drágán megfizetett hibákból is sokat tanulnak a tudósok.

Egyes tanulmányok szerint korábban csak a folyamatban lévő rákkutatások 5 százaléka végződött úgy, hogy eredményeit a mindennapi orvosi gyakorlatban is kamatoztatni lehetett. Egy felmérésben 974, fejlesztés alatt álló gyógyszert vizsgáltak, és a megállapítás szerint ezeknek a kutatásoknak már a 18 százaléka kecsegtet sikerrel.

A remények szerint sok gyógyszer a kemoterápia alternatívája lehet. Ian Walker, a Brit Rákkutatási Alapítvány munkatársa szerint ha többet tudunk a rák biológiai alapjairól, akkor nyilvánvalóan nagyobb sikerrel fejlesztünk ki hatásos gyógyszereket is ellene. Az is sikerrel járhat, ha a betegek genetikai térképének megfelelő készítményekkel kezelik őket.

Herbie Newell professzor szerint a gyógyszergyárak és kutatók olcsóbban megúsznák a fejlesztéseket, és nagyobb sikerrel dolgoznának, ha jobban figyelembe vennék, hogy korábban mi működött és mi nem. Reméli, ezentúl mindenki közzéteszi arra vonatkozó adatait, mely kutatásai jártak sikerrel és melyek nem, mivel így sokkal inkább növelni lehetne a fejlesztések hatékonyságát - tette hozzá.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását