2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mégsem marad el a mérkőzés

A női liga pénteki bejelentése ellenére nem marad el vasárnap a Savaria-Szombathely - SEAT Foton Győr bajnoki mérkőzés a női kosárlabda NB I-ben.
2008. november 16. vasárnap 19:02 - Hírextra
Bodrogváry Iván, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának elnöke két napja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csapatok jövő szerdától egységesen nem lépnek pályára és a most hétvégi mérkőzéseket is elhalasztják. Indoklása szerint a "tagozat ragaszkodik ahhoz, hogy a mérkőzésein a bajnokság előtt közzétett, minősített játékvezetők működjenek közre", s addig egyetlen mérkőzést sem rendeznek, "amíg az MKOSZ nevezett kötelezettségének nem tesz eleget".

Szíjjártó Péter, a SEAT Foton Győr elnöke vasárnap elmondta, hogy szó sincs egységes fellépésről és csapata vasárnap az eredeti programnak megfelelően, 16 órától pályára lép a Savaria Szombathely vendégeként.

"Határozottan kijelenthetem, hogy a győri klub nemmel szavazott ebben a kérdésben és jövőben is elutasít minden olyan akciót, amely a női bajnokság felfüggesztését célozza" - nyilatkozott az MTI-nek a klubvezető, hozzátéve, hogy ő maga is minősített játékvezetőket szeretne a pályán látni, ám a bírók sztrájkja nem lehet oka a mérkőzések halasztásának. Szerinte ebben a helyzetben mindenkinek arra kell törekednie, hogy ne járassák le a sportágat, márpedig az ilyen lépésekkel csak ezt lehet elérni.

Szombatra kiírt két mérkőzés, a Vasas-Csata - Zala Volán ZTE és a
BSE - MKB-Euroleasing Sopron találkozó elmaradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását