2024. április 26. - Ervin

Ötnyelvű előadás ősbemutatója

Magyarul, lengyelül, csehül, szlovákul és angolul szólalnak meg az Exit című darab szereplői, amelynek november 2-án, pénteken tartják a magyarországi ősbemutatóját a budapesti Pinceszínházban. A darab egy menekülttáborban játszódik valamikor a nyolcvanas
2007. november 2. péntek 17:00 - Hírextra
Az Exit című darab négy ember története, akik valamikor a nyolcvanas években négy különböző országból kerülnek egy meg nem nevezett helyen lévő menekülttáborba. A magyar, lengyel, cseh és szlovák emigránsokat az köti össze, hogy mindannyian az elnyomás elől menekülnek és egy jobb életre vágynak. A táborban mindannyian a saját nyelvükön, valamint kézzel-lábbal, gesztusokkal, testbeszéddel próbálnak kommunikálni, amiből abszurd, mulatságos és megható helyzetek alakulnak ki. Mivel mindannyian az Egyesült Államokba akarnak eljutni, a táborban át kell esniük egy angol nyelvű interjún, ami újabb furcsa helyzetekhez vezet.

A nemzetközi társulat az Exit című előadással az emberi küzdelmeket és a kommunikáció gyötrelmeit szeretné megmutatni. A rendező és a magyar szereplők egyaránt éltek külföldön, és jól ismerik azt az érzést, amikor az ember egy idegen városban próbál egyedül boldogulni. Minden, amit addig felépített, egy pillanat alatt szertefoszlik és senki sem érti a nyelvet, amin beszél. Az előadás ezt az érzést próbálja megmutatni az emigránsok sorsán keresztül. A darabot Prágában már bemutatták, és a közönség nagyon jól boldogult a bábeli zűrzavarral - mondta a Független Hírügynökségnek Szabados Mihály, az Exit című produkció magyar főszereplője.

A nemzetközi színházi előadás magyarországi ősbemutatóját november 2-án, pénteken tartják, és a darabot másnap este 7-től is láthatja a közönség a budapesti Pinceszínházban. További információ: www.pinceszinhaz.hu
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását