2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Hatszázmillió segélyekre

Két év alatt több mint hatszáz millió forintot költ nemzetközi segélyezésre és fejlesztésre az Ökumenikus Segélyszervezet - tájékoztatta a segélyszolgálat szombaton az MTI-t.
2008. november 15. szombat 18:45 - Hírextra
A magyarországi segélyszervezet legnagyobb projektjei Afganisztánban futnak; a már elindított programokban két év alatt 270 millió forint értékben folytatnak mezőgazdasági, oktatási és egészségügyi fejlesztést.

Ezek keretében egyebek mellett mezőgazdasági képzést szerveznek helyi gazdáknak, tanárképzést vezetnek, egészségügyi központot építenek - mondta a segélyszervezet illetékese az Európai Fejlesztési Napokhoz (European Development Days) kapcsolódóan az MTI-nek.
A szervezet jövőre folytatja közigazgatás-fejlesztési projektjét is Afganisztánban. A tervek szerint 2009-ben további programokat is indítanak a közép-ázsiai országban - tette hozzá.

A nemzetközi fejlesztés és segélyezés keretében a Kaukázusban, így például Dél-Oszétiában több mint százmillió forint értékben nyújtanak segítséget, ez egészül ki az üzbegisztáni jelenléttel. Szerbiában a 130 millió forintot is meghaladja a szervezet segítő tevékenysége idén és jövőre, Ukrajnában pedig harmincmillió forinttal segítenek - mutatott rá a segélyszolgálat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az Európai Fejlesztési Napokhoz kapcsolódóan tájékoztatta az MTI-t. A szombaton kezdődő strasbourgi találkozót az Európai Bizottság évente megszervezi. A nemzetközi konferencia célja, hogy összehozza az úgynevezett donorországokat a fejlődő és segélyre szoruló államokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását