2024. május 17. - Paszkál

Csoda Budapesten

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Vendégségben Budapesten – Határon túli magyar színházi estek sorozat keretében szerdán a Bárka Színházban, csütörtökön a Thália Színházban várja a közönséget - közölte Goldschmied József, az Égtájak Iroda pr
2008. november 15. szombat 11:17 - Hírextra
A Bárka Színházban megtekinthető A csoda című előadás Tamási Áron Énekes madár című színjátékából készült, s a Tamási Áron Színház 2001/2002-es évadának egyik legnagyobb szakmai és közönségsikernek örvendő, meghatározó jelentőségű produkciója volt. A darabot Bocsárdi László rendezte.

Az idősödő vénleány testvérpár, Gondos Eszter és Regina maga gazdálkodik, küzd a falu előtti megbecsülésért, amelynek koronáját férjhez menetelük jelentené, de sem Bakk Lukács, sem Préda Máté nem szerelmes, emiatt halogatják az esküvőt hosszú évek óta. Velük ellentétben Gondos Magdó és Kömény Móka egymásra találása az igaz szerelem jegyében születik, felébresztve az idősebbek irigységét és féltékenységét. A főbb szerepekben Nemes Levente, D. Albu Annamária, Gajzágó Zsuzsa, Kicsid Gizella, Pálffy Tibor, Váta Loránd és Nagy Alfréd játéka szórakoztatja a publikumot.

A Thália Színházban csütörtökön a Sirály látható; Anton Pavlovics Csehov drámáját Kiss Csaba drámaíró, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa rendezte, akit átiratai és az azokból készült előadásai alapján magyar színházi körökben Csehov-szakértőként is számon tartanak. A Sirály az első Csehov-dráma, amelyet színházban rendez.

A darabban Arkagyina Gajzágó Zsuzsa lesz, Trepljovot Nagy Alfréd alakítja, Nyina szerepében Kicsid Gizella, Mása alakjában Szalma Hajnalka lép a színpadra, Trigorint Pálffy Tibor személyesíti meg a jól ismert drámában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását