2024. április 29. - Péter

Az MDF bizakodik

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) bizakodó és óvatos is egyben a magyar-szlovák kormányfői találkozó létrejötte után - reagált a szombati esemény után az MTI-nek az MDF szóvivője.
2008. november 15. szombat 19:07 - Hírextra
Bizakodásra ad okot, hogy a két ország miniszterelnöke között létrejött egy találkozó, amelynek két szomszédos ország viszonyában természetesnek kellene lennie - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, hozzáfűzve, az is pozitív, hogy az MDF hét eleji javaslatára megszületett a két kormányfő közös nyilatkozata, amely a szélsőségek elítéléséről szól.

Ugyanakkor a párt szerint óvatosságra int az, hogy szlovák részről az "önkritika elemei" nem jelentek meg a szlovák miniszterelnök nyilatkozataiban - tette hozzá a szóvivő, megjegyezve, hogy a szlovák kormányban jelen van az a szélsőséges, magyarellenes nacionalista párt, amelyik "hangulatot kelt".

Kerék-Bárczy Szabolcs hangsúlyozta: pártja a kétoldalú viszonyt mindig a felvidéki magyarok szemszögéből nézi. Azt támogatja, ami jó az ott élő magyaroknak, de elítél minden szélsőséges, nacionalista megnyilvánulást, amely kifejezetten árt a kétoldalú kapcsolatoknak. E szélsőséges jelenségek ellen minden lehetséges alkotmányos eszközzel fel kell lépni - fogalmazott az MDF szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását