2024. április 25. - Márk

Csökkent a parlagfűvel fertőzött területek nagysága

Kaposváron 20 százalékkal csökkent a parlagfűvel fertőzött terület nagysága a három évvel ezelőtt elindított program eredményeként; az idén több mint 65 millió forintot költ az önkormányzat parlagfű-mentesítésre - közölte Szita Károly (Fidesz) hétfőn az M
2008. augusztus 25. hétfő 12:32 - Hírextra
Kaposvár önkormányzata "a maga erejéből" mindent megtesz az egészség megóvása érdekében - hangsúlyozta a város polgármestere. Hozzátette: a követendő példa Ausztria, ahol 10 év alatt kiirtották a parlagfüvet.

Közölte: a megkezdett programot mindaddig folytatják, míg a rendszeres kaszálás eredményeképpen a gyomnövény eltűnik a város területéről.

Szita Károly tájékoztatása szerint az önkormányzat elsősorban a nagy forgalmú utak, tömegközlekedési útvonalak mentén, valamint a belváros sűrűn látogatott részein, a parkokban kaszáltatja rendszeresen a parlagfüvet.

A feladatot közmunkások végzik, ám alkalomszerűen a lakosság is részt vállalhat a parlagfű irtásából - mondta el a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy az idős kaposváriaknak díjmentesen lekaszálják a területüket, ha ezt kérik. Bejelentést egy immár harmadik éve működő "parlagfűvonalon" tehetnek a segítséget kérők, de ezen a vonalon várják a lakossági bejelentéseket az elhanyagolt, gyomos területekről is - tette hozzá.

Szita Károly egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a saját portáján mindenki köteles gondoskodni a gyommentesítésről. Rámutatott: aki ezt elmulasztja, bírságra számíthat, s emellett ki kell fizetnie a 72 órán belül elvégzett kényszerkaszálás költségeit is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását