2024. május 2. - Zsigmond

Québec mentőővet dob a kanadai nagydíjnak

A québeci tartományi kormányzat ajánlatcsomagot dolgozott ki, s juttatott el Bernie Ecclestone-hoz, a Forma-1 főnökéhez, hogy megpróbálja megmenteni a jövő évi versenyprogramból törölt Kanadai Nagydíjat.
2008. november 14. péntek 10:40 - Hírextra
"Az asztalon fekszik egy ajánlat" - jelentette ki Raymond Bachand québeci gazdasági miniszter.
A tárcavezető - anélkül, hogy részletezte volna, mivel szeretnék meggyőzni Ecclestone-t - közölte, folytatódnak a tárgyalások, és egy héten belül pont kerülhet az ügy végére.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) október 7-én tette közzé a 2009-es programot, melyben már nem szerepel a montreali verseny.

A törlés hátterében adósság áll, a kanadai futam szervezői ugyanis - a helyi sajtó, illetve Gérald Tremblay montreali polgármester korábbi értesülése szerint - 8,7 és 17,4 millió amerikai dollár közötti összeggel tartoznak Ecclestone-nak.

A kanadai viadal idén volt harmincéves, a 2008-as műsorban szerepelt versenyek közül egyedüliként a költségeit teljes egészében magáncég állta, amely azonban - úgy tűnik - nem tudott lépést tartani az emelkedő jogdíjakkal.

Egy felmérés szerint az évente megrendezett nagydíj volt az első számú hírvivője a világban Montrealnak, a futamok becslések alapján 70 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget termeltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását